KADIN ERKEK EŞİTLİĞİNE DUYARLI BÜTÇE
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, bu güne kadar gerçekleştirdiği kadın erkek eşitliğinin sağlanması üzerine yaptığı çalışmalar

Eskişehir BüyükşehirBelediyesi, bu güne kadar gerçekleştirdiği kadın erkek eşitliğinin sağlanmasıüzerine yaptığı çalışmalar ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Türkiye'deKadın Erkek Eşitliğine Duyarlı Planlama ve Bütçelemenin Uygulanması"Projesi’ne seçilen pilot illerden biri oldu.

15 Aralık 2020 itibari ile nihai faydalanıcısının Aile ve SosyalHizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, eş yararlanıcısının T.C.Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, uygulayıcı ortağının iseBirleşmiş Milletler Kadın Birimi'nin (UN Women) olduğu bir Avrupa BirliğiProjesi olan "Türkiye'de Kadın Erkek Eşitliğine Duyarlı Planlama veBütçelemenin Uygulanması Projesi’ne incelenen 11 il içinden bu kapsamdabaşarılı çalışmalar gerçekleştiren Eskişehir BüyükşehirBelediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve EdirneBelediyesi pilot iller olarak seçildi.

Hem ulusal düzeyde hem de yerel düzeyde kadın erkek eşitliğininsağlanması ve kadınların güçlenmesine katkıda bulunacak faaliyetleringerçekleştirileceği projenin açılış toplantısı 17 Ağustos Salı günü Ankara’dayapıldı.

Açılış toplantısına ekibi ile katılan Eskişehir BüyükşehirBelediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargın “Sayın Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’in talimatlarıyla dairebaşkanlığımızın bünyesinde bulunan Eşitlik Birimi ve Kadın DayanışmaMerkezi’miz ile kadınların her alanda yanlarında olmayı sürdürüyoruz. ESMEKkurslarımız kadınların ekonomik özgürlüğünü kazanabilmesi ve kendilerine işalanları yaratabilmeleri için el sanatları atölyelerine devam ediyor. AyrıcaBelediyemiz otobüs şoförü, itfaiye, vatman, parkomat görevlisi gibi personelalımlarında kadınlara öncelik tanıdı. Bu çalışmalarımızla Aile ve SosyalHizmetler Bakanlığı’nın Türkiye'de Kadın Erkek Eşitliğine Duyarlı Planlama veBütçelemenin Uygulanması Projesine pilot belediyelerden biri olarak seçilmeningururunu yaşıyoruz” dedi.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları